Zeleni uz "šarene": Nadamo se da riva neće postati sinonim za primitivizam i barbarstvo

Zeleni uz "šarene": Nadamo se da riva neće postati sinonim za primitivizam i barbarstvo

Foto: Joško Ponoš / Cropix

U DANIMA kada se skoro svi politički i društveni akteri po pitanju splitskog Gay Pridea opredjeljuju za "jednu ili drugu stranu", isto je učinila i Zelena stranka koja je odlučno pružila potporu organizatorima Povorke ponosa.

"Zelena stranka u potpunosti podržava održavanje splitskog Gay Pridea. Smatramo da je u Hrvatskoj potrebno još puno raditi na afirmaciji prava LGBT osoba i da su događanja kao što je sutrašnja parada pokazatelji tolerancije društva u kojem živimo. Duboko se nadamo da će doći vrijeme kada ovakve događaje neće morati osiguravati ogroman broj policajaca koji nadmašuje broj samih sudionika parade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, želimo vjerovati da će Split sutra pokazati svoje mediteransko, europsko i kozmopolitsko lice i da će primitivizam, mržnja i netoleranciji izostati sa ulica Splita. Uvijek smo podržavali i podržavat ćemo prava onih koji su u manjini i koji su različiti da ostvaruju svoja prava. Građani Splita ne moraju podržavati seksualno opredjeljenje sudionika parade ali trebaju pokazati da su tolerantni i da poštuju odabir svakoga da bude ono što želi biti. 

Nadamo se da će scene kamenovanja sa prošlogodišnjeg Gay Pridea ostati samo u ružnom sjećanju, da će tolerancija pobijediti i da  jedna od najljepših riva na svijetu neće postati sinonim za primitivizam i barbarstvo", stoji u priopćenju Zelene stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara