Želi se vratiti u Sabor: Linić zatražio da mu aktiviraju zastupnički mandat

Foto: Hina

IAKO je SDP-ovac Vojko Obersnel za Hrvatski radio izjavio da se bivši ministar financija Slavko Linić ne može vratiti u Sabor, ta informacija nije točna.

Obersnel je rekao da je Linić, za razliku od drugih ministara, dao ostavku na svoje zastupničko mjesto, no prema informacijama iz Sabora to nije istina. Njegov mandat je u mirovanju i mijenja ga Josip Benčić. Linić, kojeg je premijer Zoran Milanović smijenio s dužnosti ministra financija, kani se vratiti u Hrvatski sabor kao zastupnik, doznaje se danas u Hrvatskom saboru.

Linić je predsjedniku Saboru Josipu Leki uputio zahtjev za aktivacijom saborskog mandata, a zahtjev bi mu trebao biti odobren u roku od osam dana.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović jučer je izjavio da će Linić kao saborski zastupnik ojačati parlamentarnu većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, Radimir Čačić našao se u situaciji da je ostao bez svog mandata jer je propustio rokove. No, Linić je odmah poslao zahtjev za vraćanjem u saborske klupe i za očekivati je da će njegov oštar jezik izazvati glavobolju opoziciji, a možda i samom premijeru Milanoviću s kojim je u lošim odnosima.

Sabor potvrdio primitak Linićevog zahtjeva za aktiviranjem zastupničkog mandata

Zahtjev Slavka Linića da mu se aktivira zastupnički mandat stigao je u Hrvatski sabor, ali još nije prošao službenu proceduru, potvrdila je poslijepodne predsjednica saborskog Mandatno imunitetnog povjerenstva (MIP) Gordana Sobol. Zahtjev zaprima Ured predsjednika Hrvatskog sabora, nakon čega se prosljeđuje Povjerenstvu, pojasnila je Sobol u telefonskoj izjavi Hini.

Za pretpostaviti je da će Linićev mandat, koji sada miruje, službeno biti aktiviran sljedeći tjedan kada će biti sazvana sjednica MIP-a.

Slavko Linić za saborskog zastupnika izabran je na parlamentarnim izborima u prosincu 2011., no zbog ministarske dužnosti, nespojive sa zastupničkom, zatražio je da mu mandat "miruje". Hrvatski sabor je to odobrio, Liniću mandat miruje od 23. prosinca 2011.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara