"Želimo se uklopiti jer ono što je za njih grba na cesti, za nas je planina": Milanović putuje na euro summit u Strasbourg

"Želimo se uklopiti jer ono što je za njih grba na cesti, za nas je planina": Milanović putuje na euro summit u Strasbourg

Foto: Goran Mehkek/Cropix

PREMIJER Zoran Milanović nakon današnje sjednice Vlade putuje u Strasbourg, a od četvrtka u Bruxellesu sudjeluje na sastanku Europskog vijeća. Milanović će se poslijepodne sastati s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Jean-Claudeom Mignonom te glavnim tajnikom Vijeća, a obratit će se i Parlamentarnoj skupštini.

Sutra će sudjelovati na sastanku lidera Stranke europskih socijalista, a potom na Europskom vijeću. Na sastanku europskih čelnika opet će u središtu pozornosti biti kriza. Iz dana u dan raste broj zemalja koje traže financijsku pomoć - Grčka, Portugal, Irska, Španjolska i Cipar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči prošlog sastanka, Milanović je komentirao jesmo li bliži njemačkoj strogoj štednji ili francuskom liberalnijem pogledu na stezanje remena. "Želimo se uklopiti jer ono što je za njih grba na cesti, za nas je planina. Hrvatska se u ovom trenutku razvija i štedi. Štednja je dobra, ako štednja uopće može biti dobra, međutim rast u Hrvatskoj koji je sada i onaj koji mi očekujemo, nas ne zadovoljava, želimo više za Hrvatsku", istaknuo je premijer Milanović.

Na euro summitu očekuje se i potvrda odluke inoministara da se s Crnom Gorom otvore pregovori o pristupanju u Europsku uniju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara