Zimska služba: Prioritet više nije snijeg, nego sanacija oštećenih cesta

Zimska služba: Prioritet više nije snijeg, nego sanacija oštećenih cesta

Foto: Damjan Tadić (Cropix)

NEMA odmora za zagrebačku Zimsku službu u veljači. I ovog vikenda, pogotovo sinoć, pahulje su zabijelile grad i stvorile teškoće. Ipak, ceste su jutros osvanule prilično čiste i prohodne...

''Mi smo sinoć sa svih 210 ekipa bili na terenu, poralili smo i posipali prvi i drugi prioritet. Nema zastoja u prometu, sve linije uključujući i one brdske, voze. Nema nikakvih problema.'', kaže šef Zimske službe Hasan Đombić.
 
''Dok je ovakvo stanje i temperatura, nema posla. Mi smo u pripravnosti. Sve su ekipe u garažama i čekaju. Ako bude potrebe izaći ćemo. Budući da navečer najavljuju nisku temperaturu možda ćemo morati posipati prometnice.'', poručuje Đombić i dodaje kako soli i šljunka ima dosta u slučaju novog snijega.
 
''Ima dosta i soli i sitneži. To je kameni agregat koji se miješa sa solju i posipa izvan grada jer smeta slivnicima i prugama, a na vanjskim prometnicama se može koristiti'', ističe šef Zimske službe.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema prognozama, snijega više neće biti, no slijedi novi posao, sanacija oštećenih cesta.
 
''Idemo sad u krpanje rupa, sanaciju prekopa i sve ostalo što treba što se tiče sanacije prometnica. Već sutra krećemo, imamo toplog asfalta, asfaltna baza nam radi, imamo termo kontejnere koji inače voze taj topli asfalt. Idemo prvo krpati glavne prometnice pa sporedne'', napominje Đombić koji se nada da bio ovo mogao biti posljednji snijeg ove zime.
 
''Pa ja se nadam...Mislim da ga je svima dosta.'', zaključio je Đombić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara