Zloglasni bostonski mafijaš James "Whitey" Bulger osuđen je na dvije doživotne kazne

Zloglasni bostonski mafijaš James "Whitey" Bulger osuđen je na dvije doživotne kazne

Foto: Guliver Image / Getty Images

ČUVENI bostonski mafijaški šef James "Whitey" Bulger će ostatak život provesti u zatvoru s obzirom da ga je sutkinja u četvrtak osudila na dvije doživotne kazne i pet godina zatvora za zločine koje je počinio, među kojima je i 11 ubojstva.

"Razmjeri, bešćutnost, izopačenost Vaših zločina gotovo su nemjerljivi", rekla je američka okružna sutkinja Denise Casper 84-godišnjem Bulgeru koji je u kolovozu proglašen krivim za, među ostalim, ucjene, iznuđivanje, trgovinu drogom i druge zločine koje je počinio sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća dok je vodio bostonsku Winter Hill bandu.

Bulger je čitanje presude odslušao na nogama i u tišini.

Bulgerov odvjetnik nije želio govoriti u njegovo ime tijekom dvodnevnog izricanja presude jer mu je, kako je rekao, njegov klijent naložio da ne sudjeluje zu procesu koji je nazvao "prijevarom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvomjesečnog suđenja Bulger, koji je bio 16 godina u bijegu, proglašen je krivim po 31 od 32 točke optužbe, među kojima je i 11 od 19 ubojstava za koliko je optužen.

U četvrtak je Bulger progovorio samo jednom odgovorivši "Da" na pitanje sutkinje razumije li da ima pravo žalbe na presudu.

Bulgerov život je nadahnuo Martina Scorsesea za film "Pokojni" koji je 2006. osvojio Oscara.

"Svjedočenja o ljudskim patnjama koje ste vi i Vaši partneri nanijeli drugima povremeno je bilo mučno slušati i bolno gledati", rekla je Casper. "Povremeno sam tijekom suđenja poželjela da gledamo film, da ono što čujemo nije bilo stvarno".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara