Zmajlović otvorio pješačku stazu vrijednu 1,2 milijuna kuna u NP Paklenica

Zmajlović otvorio pješačku stazu vrijednu 1,2 milijuna kuna u NP Paklenica

Foto: paklenica.hr

MINISTAR zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović otvorio je novu pješačku stazu vrijednu 1,2 milijuna kuna u NP Paklenica. Ministarstvo je projekt uređenja nove pješačke staze uz istočnu stranu potoka Velika Paklenica financiralo sa 1.250.000 kuna kroz „Projekt integracije u EU Natura 2000“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Nacionalnom parku Paklenica u pripremi je i projekt uređenja Posjetiteljskog centra 'Paklenica' u tzv. tunelima, bivšem atomskom skloništu čiju je izgradnju jugoslavenska vojska u kanjonu Velike Paklenice započela još 1950. godine, no nikada nije do kraja dovršeno. Projekt je vrijedan oko 15 milijuna kuna, a do kraja 2014. godine bit će prijavljen za financiranje iz EU fondova.

"Strategija ministarstva je stavljanje zaštićenih područja u funkciju razvoja, održivog razvoja koji je prijateljski prema prirodi, ne ugrožava temeljne fenomene, ali omogućuje razvoj cijele regije oko njih. Za rast i razvoj potrebno je prvo ulagati. Ministarstvo je 2012. i 2013. godine u infrastrukturne projekte u zaštićenim područjima uložilo 115 milijuna kuna. Ove i sljedeće planiramo još 120 milijuna, a do kraja 2020. godine iz strukturnih fondova planiramo povući ostatak do 800 milijuna kuna“  rekao je Zmajlović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara