Zmajlović zadovoljan sastankom u Bosanskom Brodu: Rafinerija će biti modernizirana do kraja 2015. godine

Zmajlović zadovoljan sastankom u Bosanskom Brodu: Rafinerija će biti modernizirana do kraja 2015. godine

Foto: Vlado Kos/Cropix

U RAFINERIJI Brod održan je sastanak ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića s čelnim ljudima rafinerije, te kolegom iz BiH Mirkom Šarovićem, o rješavanju problema zagađenog zraka, koji muče Brođane dugi niz godina.

Zmajlović je rekao da je zadovoljan sastankom, na kojem mu je obećano da će proces modernizacije rafinerije biti gotov do kraja 2015. godine, čime bi trebala završiti i agonija građana Slavonskog Broda s onečišćenim zrakom.

Ministar za vanjsku trgovinu BiH Mirko Šarović najavio je skorašnje potpisivanje međudržavnog sporazuma o zaštiti okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Zmajlović rekao je da će udruge iz Slavonskog Broda o detaljima sastanka izvijestiti u petak u Zagrebu, a na taj susret pozvani su i gradonačelnik Slavonskog Broda te brodsko - posavski župan.

"Izuzetno je važno da svi građani Slavonskog Broda dobiju potpunu i pravovremenu informaciju o aktivnostima koje Ministarstvo poduzima za rješavanje problema onečišćenja u tom gradu", stoji u priopćenju Ministarstva.

Inače, na mostu preko rijeke Save jutros je osvanuo transparent, na kojem je pisalo: "Ministre, branite Brođane". Bila je to poruka upućena ministru Zmajloviću, koju je trebao pročitati na putu prema Bosanskom Brodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara