Zviždačica iz Ine se pita: Gdje je nestao predsjednik Josipović?

Zviždačica iz Ine se pita: Gdje je nestao predsjednik Josipović?

Foto: Osobni album

"TRAŽI se predsjednik Josipović! Zadnji puta viđen je na Trgu sv. Marka 18.veljače 2010. godine za vrijeme svečane prisege za trećeg hrvatskog predsjednika, kojom prilikom je građane Hrvatske pozivao na opću mobilizaciju u borbi protiv kriminala i korupcije. Na žalost taj Predsjednik koji je rekao da će u borbi za pravednost biti prvi nakon svečane prisege netragom je nestao.“ – stoji u priopćenju udruge "Zviždač" u kojem se naglašava kako bi takvog predsjednika Josipovića zbog obećanja koja je dao mogli slobodno upisati u registar nestalih osoba. 

 Naime, udruga se poziva na kampanju kandidata Josipovića u kojoj se često poziva na tzv. novu pravednost. 
 
"Unatoč tvrdnjama predsjednika Josipovića da je pravosuđe anomalija hrvatskog društva, teško mu je bilo priznati da su u mojem radnom sporu protiv INE svi sudovi od općinskog do ustavnog pogrešno dosudili da nema građanske dužnosti za prijaviti kriminal i da bez obzira govorili i istinu ne smijete ružno optuživati poslodavca za kriminal. Nakon 11 godina DORH je potvrdio da sam govorila istinu i da je poslodavac bio u kriminalu. Nitko sada nema snage ispraviti nepravdu koju mi je počinio sustav. Najgore što država može učiniti je osloboditi krivca a kazniti nedužnog. To se upravo dogodilo meni. Pitala bih predsjednika Josipovića što je mislio kad je rekao u inauguracijskom govoru da će bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, da se nikada neće umoriti, da se neće bojati, da neće šutjeti i da neće okretati glavu" naglasila je čelnica udruge Zviždač Vesna Balenović koja treći tjedan mirno prosvjeduje pred poslovnom zgradom INE i očekuje reakciju predsjednika Josipovića. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Kada iskreno i bez straha podupre građane u borbi protiv kriminala i održi obećanja koja je dao znat ćemo da se izgubljeni Josipović vratio. Tada ćemo ga brisati iz registra nestalih, a do tada, na žalost i tugu poštene Hrvatske, Predsjednika RH nemamo", zaključuje se u priopćenju. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara