A. Babić na HTV-u predstavio program Stranke nove alternative - pokreta zelenih

Program Stranke nove alternative pokreta zelenih predstavio je večeras na HTVu Aljoša Babić, istaknuvši da se temelji na načelima Europske federacije zelenih stranaka te da ga s ostalima zelenima nastoje provesti u hrvatskim okvirima.

Odrednice izbornog programa su im ekologija, socijalna pravda, zaštita životinja, pravna država, antiglobalizam i nenasilje.

U ekologiji se protive svim projektima u Hrvatskoj, kao što je Družba-Adria, koji se provode bez jasne razvojne vizije na štetu prirode i prirodnih bogatstava u Hrvatskoj.

Zauzimaju se za društvo nenasilja, potpore i različitosti, ukidanje vojnog roka i malu profesionalnu vojsku koja će služiti isključivo čuvanju hrvatskih granica. Protive se slanju hrvatskih vojnika u nedefinirane ratne operacije kako što je, primjerice, moguće slanje hrvatskih vojnika u Irak, rekao je Babić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zauzimaju se za Hrvatsku u kojoj će se muškarci i žene zajedno boriti protiv patrijarhalnog nasljeđa, za ženska prava i za uključenje žena u politiku i sva područja društvenog života. Protive se uporabi genetski preinačenih organizama u poljoprivredi i proizvodnji hrane, a zauzimaju se za održivost sela ekološkom poljoprivredom, seoskim turizmom te malim industrijskim pogonima. Ta se stranka protivi ulasku Hrvatske u NATO i ostale vojne saveze, a za učinkovito su pravosuđe i zaštitu ljudskih prava. Zazimaju se za suradnju sa Haaškim sudom te drže da je položaj Hrvatske prema EU određen neiskrenom i dvosmislenom politikom vođenom u proteklih 13 godina.

Na izbore izlaze sa Zelenom strankom, Zelenima - strankom novog doba te u 7. i 8. izbornoj jedinici s Primorsko-goranskom strankom umirovljenika, a uđu li u Sabor, poduprijet će lijevi centar.

(Hina) dm mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara