A. Hodžić optužuje policiju; Faber tvrdi kako mu se Hodžić ispričao

ADONIS HODŽIĆ, 70 postotni hrvatski branitelj koji je prošli tjedan optužio osječku policiju za protupravno privođenje i iznuđivanje potpisa koji bi teretio Branimir Glavaša, danas je novinarima izjavio kako ga je sinoć posjetio načelnik Policijske uprave osječkobaranjske Vladimir Faber sa zahtjevom da mu se ispriča.

Hodžić je novinarima u prostorijama osječke HVIDR-e izjavio kako ga je jučer poslijepodne u njegovu domu posjetio načelnik Faber te nakon jednoipolsatnog razgovora "o svemu i svačemu" između ostalog zatražio da se policiji i njemu osobno ispriča zbog štete nanijete iznijetim optužbama.

Odgovorio sam mu da se on i osječka policija trebaju ispričati hrvatskim braniteljima i medijima koje stalno blate, rekao je Hodžić. Dodao je da je Faber zahtijevao da sutra (u petak) održe zajedničku konferenciju za novinare s ciljem smirivanja tenzija. Na tu konferenciju neću ići, rekao je Hodžić.

Ispričao je da mu je Faber za posjeta darovao policijsku kapu, a on njemu knjigu "707 dana pakla" autora novinara Branka Vrbošića u kojoj je, kaže, podvukao imena onih koji su ih u srpskih logorima mučili, a danas nose hrvatske odore.

Hodžić je ponovio kako ne odustaje od izjave da je protupravno priveden u policiju.

Faber je za Hinu izjavio kako je iznenađen današnjim Hodžićevim izjavama koji ga je jučer, rekao je, pozvao u svoju kuću uz obrazloženje da mu se želi ispričati za medijske neugodnosti i optužbe.

"Sva sreća da je sa mnom bio i policijski djelatnik Marinko Romić koji je sačinio izvještaj o posjetu i o Hodžićevoj isprici. Čak me je zamolio da ispriku prenesem i ostalim kolegama policajcima. Na njegov prijedlog dogovorili smo i zajedničku konferenciju za novinare za koju je već odaslan poziv, te uistinu ne znam što se dogodilo u međuvremenu da je promijenio iskaz. Ne želim unaprijed nikoga optuživati za pritisak", kazao je Faber i dodao kako mu je Hodžić u knjizi koju mu je darovao napisao i posvetu.

Faber je za sutra sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će, stoji u pozivu, izvijestiti javnost o završenim postupanjima u vezi s provjerama o navodnom protupravnom ponašanju policijskih djelatnika dana 10/11. kolovoza prema Adonisu Hodžiću.

(Hina) xvisik ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara