Lažna pomoć na cestama u Srbiji i Mađarskoj

Lažna pomoć na cestama u Srbiji i Mađarskoj

Foto: FaH

NAJVEĆI njemački i europski automobilski klub ADAC upozorava vozače na lažna vučna vozila i pomoć na cesti u Srbiji i Mađarskoj.

"Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici ADAC-a i pokušavaju od vozača naplatiti troškove popravka i dostave u automehaničarsku radionicu", stoji u priopćenju Općeg njemačkog automobilskog kluba (ADAC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U upozorenju svojim članovima ADAC ukazuje na to da se čak radi o vozilima s ADAC-ovim logom i da na prvi pogled djeluju kao djelatnici službe za pomoć na cesti. U priopćenju se navodi da su vozila samog ADAC-a aktivna samo u sjevernoj Italiji i Istri gdje postoje podružnice ovog kluba a da u ostatku južne Europe članovima ADAC-a u pomoć pritižu djelatnici lokalnih automobilskih klubova.
Napominje da se jedino kroz kontakt s ADAC-ovom centralom u Njemačkoj može jamčiti da će u pomoć stići neki od lokalnih partnera njemačkog automobilskog kluba.

ADAC upozorava na to da lažni pomagači vrebaju po autocestama te da su zabilježeni slučajevi u kojima su čak opremljeni specijalnim uređajima za ometanje signala mobilnog telefona kako vozači ne bi bili u stanju dozvati službenu pomoć na cesti.

ADAC je s gotovo 20 milijuna članova najveći automobilski klub u Europi i nakon američkog kluba AAA drugi po redu najveći na svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara