Aerodrom u Ljubljani dobiva novi terminal, s radom kreće 2021.

Aerodrom u Ljubljani dobiva novi terminal, s radom kreće 2021.
Ilustracija: 123rf

NOVIM putničkim terminalom ljubljanski aerodrom povećat će kapacitet prometa sa sadašnjih 500 na 1250 putnika na sat, a njegovo otvaranje očekuje se kroz manje od dvije godine, rečeno je prilikom simboličnog postavljanja kamena temeljca za veliku investiciju koja čeka zračnu luku "Jože Pučnik" kojom vlasnički upravlja njemačka kompanija Fraport.

Novi terminal bit će otvoren pred početak slovenskog rotacijskog predsjedanja EU-om u drugoj polovici 2021. godine, a s opremom ta će investicija stajati 21 milijun eura, rekao je na konferenciji za novinare voditelj inženjeringa u Fraportu Slovenija Andrej Tominec.

Promet je u stalnom porastu

Prema riječima direktora aerodroma Zmage Skobira, Fraport je još prilikom ulaska u vlasničku strukturu ljubljanske zračne luke obećao da će djelovati kao strateški vlasnik, brinući se za poslovni razvoj, modernizaciju infrastrukture te osiguranje novog tereta i putnika, što sada i čini.

Promet u najvećoj slovenskoj zračnoj luci posljednjih godina je u porastu, a u zadnjih je pet godina povećan za 7,5 posto. "Ove godine očekujemo oko 1,9 milijuna putnika", kazao je Skobir.

S novim terminalom aerodrom će dobiti i oko 10.000 kvadratnih metara novih površina, 22 šaltera za prijave putnika, tri nova pojasa za prtljagu i drugu moderniju infrastrukturu te će se izvesti prometni preustroj na prilazu aerodromu i na parkiralištima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara