Afganistan: Napad na policiju - najmanje 22 osobe poginule

NAJMANJE 22 osobe, od kojih je sedam policajaca, poginule su kada su pobunjenici napali policijski stožer u gradu Barmalu u jugoistočnom Afganistanu u nedjelju u novom valu nasilja koji je zahvatio tu zemlju.

Opsada policijskog stožera započela je kratko prije ponoći u subotu kada je oko 400 pobunjenika napalo policijski stožer u gradu Barmalu u pokrajini Paktika, jugoistočno od Kabula, rekao je guverner pokrajine Mohammed Ali Jalali.

Napadači su ispaljivali rakete, granate i otvarali vatru iz teškog topničkog oružja na stožer koji je bio pod opsadom do 5.00 sati ujutro kada su ga i uništili, a onda su se pod policijskom vatrom povukli.

Ovaj je napad posljednji u nizu sukoba koji su izbili u nestabilnom Afganistanu. Samo prošlu srijedu, za koju se vjeruje da je nakrvaviji dan od rušenja talibanskog režima, u odvojenim su sukobima poginule 64 osobe.

I zračna luka u istočnom dijelu Afganistana, 150 kilometara od Kabula, bila je u subotu navečer metom artiljerijskog napada, objavile su u nedjelju američke snage koje su u tom dijelu zemlje raspoređene.

Odgovornost za napade, kojih je u južnim i istočnim dijelovima zemlje sve više, američke snage pripisale su talibanskim borcima i terorističkoj mreži Al Qaeda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara