Afganistanu: U tijeku su pregovori za oslobađanje talaca

PREGOVORI za oslobađanje troje službenika Ujedinjenih naroda koji su u četvrtak oteti u Kabulu su u tijeku, priopćio je za AFP izvor blizak vladi i službeni predstavnik osoba za koje se drži da su otmičari.

"Možemo potvrditi da se pregovara", izjavio je izvor blizak vladi ne želeći dati više pojedinosti.

"Pregovara se. Prerano je da bismo iznijeli potankosti o naravi pregovora i o broju sudionika, ali uskoro očekujemo rezultate", izjavio je Sayed Haleed koji se AFP-u predstavio kao službeni predstavnik Jaish-e-Muslamin (Islamske vojske) koja je preuzela odgovornost za otmicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladin izvor nije kazao o kakvim je pregovorima riječ - izravnim ili neizravnim - ni tko su osobe koje sudjeluju u pregovorima.

"Ultimatum otmičara nije se promijenio: on istječe u srijedu u podne po mjesnom vremenu (8.30 sati po srednjoeuropskom) i traži se povlačenje stranih vojnika iz Afganistana", dodao je Haleed.

Annetta Flanigan koja ima irsko i britansko državljanstvo, Filipinac Angelito Nayan i kosovska Albanka Shqipe Habibi koji su radili u UN-ovu izbornom povjerenstvu koje je organiziralo predsjedničke izbore u Afganistanu 9. listopada oteti su u Kabulu usred bijela dana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara