Mate Granić pomaže Todoriću da se širi po Makedoniji

Mate Granić pomaže Todoriću da se širi po Makedoniji

Foto: Arhiva

DOK SE domaći dobavljači žale da im Agrokor odgađa plaćanje više od pola godine i na taj način im ugrožava opstanak, najveća domaća kompanija širi svoje poslovanje na Balkanu.

Todorićev koncern otvorio je jučer u Strumici otkupno-distributivni centar vrijedan više od 15 milijuna eura, gdje će godišnje proći više od 60 tisuća tona voća i povrća.

"Administrativna tijela Makedonije, poslovno okruženje i državni aparat vrlo su operativni, mi se kao investitori osjećamo dobrodošlima. Zato pozivamo i druge investitore iz svijeta i okruženja da dođu na makedonsko tržište.  Agrokor će svakako s investicijskim aktivnostima nastaviti i u budućnosti", rekao je na otvaranju Ivica Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Agrokorova investicija, prenosi HRT, ima površinu od 13 tisuća hektara i trenutno zapošljava oko 250 radnika. Poljoprivredni proizvodi iz novog centra u Makedoniji najvećim dijelom će ići u zemlje EU i u Rusiju.

Todorića savjetuje Mate Granić

Todoriću je u širenju Makedonijom pomogao i nekadašnji dugogodišnji ministar vanjskih poslova RH Mate Granić, čiju je tvrtku Magra kao konzultanta angažirao Ivica Todorić za njihove investicije u Makedoniji.

"Nije to nikakva novost. Već tri godine radimo za Agrokor u Makedoniji i ponosni smo što je posao otvaranja ovoga centra uspješno završen", kazao je za Index Granić.

Todorićevog savjetnika pitali smo i o daljnjim Agrokorovim planovima u Makedoniji. "U planu je proširenje postojećeg centra, to je i Todorić kazao. A Agrokor već ima tri tvrtke u Makedoniji i zapošljava skoro tisuću ljudi", kaže Granić koji nije htio govoriti dalje uputivši nas na PR službu koncerna Agrokor za daljnja pitanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara