Ahmadinedžad za napad u Samarri drži odgovornim Zapad

Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad upozorio je zapadne sile, odnosno Sjedinjene Države i Izrael, da će se suočiti s bijesom muslimana nakon razornog bombaškog napada na šijitsko svetište u Iraku.

Ahmadinedžad je u svom govoru emitiranom na iranskoj državnoj televiziji krivnju za miniranje šijitskog svetišta u Samarri pripisao "cionistima" i stranim snagama u u Iraku.

"Ova gnjusna djela počinile su skupine cionista i okupatora koji su doživjeli neuspjeh. Oni su neuspjeh doživjeli pred islamskom logikom i pravdom", rekao je iranski predsjednik. "No, budite sigurni, nećete se sačuvati pred gnjevom i silom nacija koje traži pravdu za takva djela", nastavio je Ahmadinedžad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iranski vrhovni vjerski vođa ajatolah Ali Hamnei u srijedu je pozvao šijite da se ne svete sunitima za napad u Samarri upozorivši da "postoje određene zavjere da se šijite prisili da napadnu džamije i druge objekte koje poštuju suniti".

"Svaki čin koji doprinosi razvoju u tom pravcu pomaže neprijateljima islama i zabranjen je šerijatskim zakonom", rekao je Ali Hamnei.

(Hina) xakoz ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara