Airbusov tim stručnjaka istražuje pad aviona u kojem je poginulo 97 ljudi

Airbusov tim stručnjaka istražuje pad aviona u kojem je poginulo 97 ljudi
Foto: EPA

AIRBUSOV tim stručnjaka stigao je u Pakistan kako bi sudjelovao u istrazi o padu zrakoplova u nesreći u kojoj je poginulo 97 osoba, rekli su dužnosnici.

"Airbus je poslao tim s 11 stručnjaka kako bi pružili tehničku pomoć istražnom odboru za nesreću", kazao je Abdulah Hafiz Kan, glasnogovornik pakistanske zrakoplovne kompanije PLA, na čijem se letu u Karačiju srušio Airbusov zrakoplov.

Kan je kazao da će PLA pomoći "odboru i Airbusovu timu da ustanove stvarni uzrok pada".

Dva putnika preživjela

Tim će pregledati pistu i posjetiti mjesto nesreće, s kojega su vlasti prestale uklanjati ostatke zrakoplova.

Crna kutija bit će također predana stručnjacima.

Zrakoplov Airbus A320 pao je na naseljenu ulicu nekoliko trenutaka prije no što je trebalo sletjeti u zračnu luku Jinnah.

Dva su putnika preživjela, a nitko od stanovnika u području gdje je pao zrakoplov nije poginuo, iako je oštećeno dvadesetak kuća.

Preživjeli putnik Muhamed Zubair rekao je za lokalnu televiziju da nije uspio prvi pokušaj slijetanja u zračnu luku te da se zrakoplov srušio prilikom drugog pokušaja slijetanja.

Premijer Imran Kan pokrenuo je istragu o uzrocima nesreće, dok je vlada objavila da će obitelji poginulih i ozlijeđenih dobiti novčanu naknadu.

Pakistan je ponovno uspostavio unutarnje zračne linije 15. svibnja, nakon njihova ukidanja zbog pandemije koronavirusa, dok su međunarodne linije još uvijek zabranjene do kraja mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara