Akcija dc-a "darujmo knjigu" za knjižnicu u Jelsi

Klub žena Demokratskog centra Grada Zagreba večeras je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu upriličio dobrotvornu akciju "Darujmo knjigu" za knjižnicu u Jelsi.

"Akciju smo započeli sa željom da prikupimo što više knjiga za Knjižnicu i čitaonicu Jelsa na Hvaru, koja je lani izgorjela u požaru", rekla je glasnogovornica DC-a Alenka Buntić Rogić.

Dodala je kako je večeras u NSK prikupljeno oko 500 knjiga koje su sa sobom, umjesto ulaznica, donijeli posjetitelji modne revije etno butika "Mara", salona mode "Banovec" i modne manufakture "Mustre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornica DC-a naglasila je kako su posjetitelji izrazili veliko zanimanje za akciju pa su neki danas u prostorije DC-a donijeli i stotinjak knjiga tako da se konačna brojka prikupljenih knjiga još ne zna.

Akcija "Darujmo knjigu", koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice DC-a Vesne Škare Ožbolt, nastavit će se i dalje u drugim hrvatskim gradovima. Zanimanje za darovanje knjiga knjižnici osnovanoj prije 135. godina u Jelsi, već su iskazale i neke izdavačke kuće, osnovne škole i drugi, rekla je DC-ova glasnogovornica.

(Hina) xbdj ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara