akcija hns-a "upoznajte svoja prava iz osnovnog zdravstvenog osiguranja"

Hrvatska narodna stranka (HNS) organizira u subotu na glavnim trgovima hrvatskih gradova od 9 do 13 sati edukativnu akciju "Upoznajte svoja prava iz osnovnog zdravstvenog osiguranja", s objašnjenjem da je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) jedini osiguravatelj koji svoje osiguranike ne upoznaje s njihovim pravima.

Saborski zastupnici HNS-a, županijski i gradski vijećnici te ostali aktivisti stranke dijelit će prigodne letke i odgovarat na upute građana o pravima iz zdravstvenog osiguranja, npr. ima li osiguranik pravo na liječenje u kući, u kojemu roku poslodavac mora prijaviti ili odjaviti radnika u HZZO i dr.

Povod akciji je prijedlog izmjena Zakona o zdravstvenom osiguranju, koji će u Hrvatskom saboru predložiti Klub zastupnika HNS-PGS, tražeći da HZZO sa svojim osiguranicima sklapa ugovore sa svim pravima koja građani mogu ostvariti u zdravstvenom osiguranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"HZZO je trenutno jedini osiguravatelj u osnovnom zdravstvenom osiguranju koji jednostrano utvrđuje prava osiguranika a da ih o tome niti ne obavijesti, pa želimo tog monopolista prisiliti da svakom osiguraniku prilikom potpisivanja ugovora izda policu osiguranja s pravima ", kaže predsjednik Kluba HNS-PGS Dragutin Lesar.

Dodaje kako je paket osnovnog zdravstvenog osiguranja propisan pravilnikom koji ne donose Vlada ni Hrvatski sabor već sam HZZO.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara