"Ako se smije, ne znači da je smijete dirati": Migrantima u Danskoj objasnili pravila noćnog života

"Ako se smije, ne znači da je smijete dirati": Migrantima u Danskoj objasnili pravila noćnog života

Ilustracija: FAH

TRAŽITELJI azila u Danskoj trebaju naučiti propise noćnog života u skandinavskoj zemlji kako bi se dobro ponašali i izbjegli nesmotrenosti prema ženama, izvijestila je državna televizija DR.

Dva prihvatna centra za tražitelje azila općine Soenderborg će sljedećeg tjedna posjetiti socijalni djelatnici koji će im objasniti  kako se treba ponašati, navodi DR.

Ta inicijativa je pokrenuta nakon incidenata u kojima su sudjelovali migranti, koji su se neprikladno ponašali u noćnim klubovima regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ukoliko se žena smije, to ne znači da treba sjesti pokraj nje i dodirivati je. To je neprihvatljivo u danskom društvu", rekla je dužnosnica projekta Maria Bartholdy.

Danski Crveni križ je u općenitom uvodnom tečaju danskih običaja, koji se dijeli svim došljacima, pokreće pitanje seksualnosti.

U Norveškoj se nude tečajevi suzbijanja nasilja prema ženama tražiteljima azila kako bi se potaknulo njihovo uključenje u društvo u kojem žene izlaze, piju i zabavljaju se.

U Njemačkoj traju rasprave o suživotu s migrantima nakon nasilja u Koelnu, kada su stotine žena podnijele tužbe, posebice zbog seksualnih napada na dočeku Nove godine. Policija je otkrila da najveći dio osumnjičenih za te napade predstavljaju izbjeglice i ilegalni imigranti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara