"Aktiviranje mandata mi je odgođeno jer HDZ ne želi da sudjelujem u izglasavanju povjerenja Vladi"

"Aktiviranje mandata mi je odgođeno jer HDZ ne želi da sudjelujem u izglasavanju povjerenja Vladi"

GLASANJE o zahtjevu za aktiviranje mandata Radimira Čačića je odgođeno do idućeg tjedna, do kada se nadležni odbori moraju očitovati može li mu se mandat aktivirati s obzirom da nije podnio zahtjev u zakonskom roku.

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Damir Sesvečan je predložio da se Čačiću aktivira mandat, ali HSLS najavljuje kako to neće podržati jer aktiviranje Čačićevog mandata smatra "političkom trgovinom". Ivan Čehok tako je HDZ optužio da "pravnom gimnastikom pokušava sebi objasniti ono što je jasno i malom djetetu".

Čehok ne poriče Čačiću pravo na mandat, ali podsjeća kako je i Vladimir Šeks ovog ljeta objašnjavao da taj mandat nije moguće aktivirati jer Čačić nije zahtjev podnio u roku od osam dana nakon prestanka vršenja dužnosti nespojive sa zastupničkom. Čehok čak ide toliko daleko da tvrdi kako bi nepoštivanje pravnih normi u ovom slučaju značilo kraj pravnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radimir Čačić tvrdi da odlukom o odgađanju glasanja nije iznenađen, te dodaje kako je to učinjeno kako on ne bi mogao sudjelovati u raspravi na kojoj će se izglasavati povjerenje Vladi i Ivi Sanaderu, "a nije nepoznanica što on o tome misli".

"HDZ-u u tome pomaže njegov vjerni mali od palube HSLS, a vidim da im se pridružio i HSU", rekao je Čačić koji vjeruje da će mu se mandat ipak aktivirati jer je on izabran za zastupnika "voljom građana, a ne HDZ-a i Ivana Čehoka".

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara