Aktivistice udruge Volim Hrvatsku zasule jajima HDZ-ovce u Omišu, privela ih policija!

Foto: Ivo Ravlić / Cropix

AKTIVISTICE udruge Volim Hrvatsku Anita Barišić i Kristina Ćurković napale su večeras jajima HDZ-ovce na ulazu u Sjemenište u Omišu, gdje se slavilo 21 godina stranke u gradu na ušću Cetine. Djevojke su pobacale jaja izvikujući: "Ovo vam je za škverove, ovo vam je za Purdu, branitelje, krizu, propale firme..."

Napad jajima nije poremetio slavlje HDZ-ovaca

Prvi na meti je bio glavni tajnik stranke Branko Bačić, odmah uz njega bio je i Kruno Peronja, šef HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. "Jaja su djevojke bacale o pod. Nisu na nas. Ovo je dokaz da u Hrvatskoj živimo demokraciju i da svatko ima pravo izraziti svoj stav. Čudi me ovakav ničim izazvan incident. Na kraju krajeva, bila je to slavljenička sjednica omiškog HDZ-a, a ne predizborni skup. Incident ničim nije umanjio slavlje, ipak su tu sve ozbiljni ljudi", prokomentirao je Peronja za Index napad jajima.

Prosvjednice policajci odveli u postaju

Tvrdi da su se djevojke same udaljile i da osiguranje uopće nije reagiralo, što se ipak nije pokazalo točnim.  Naime, djevojke je policija privela u omišku postaju na prekršajnu obradu radi remećenja javnog reda i mira. Puštene su nakon što je slavljenički skup završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misli li Peronja da su ih poslali politički konkurenti? "Sumnjam. Djelovale su dosta smušeno", odbio je takvu mogućnost.

Civilizirana i uljuđena kritika

U svojoj dugoj političkoj karijeri, Peronja se ne sjeća sličnog događaja. "Ne pamtim takvo što. Nikad se nije dogodilo, još od 90. Odgovornost za civilizirani dijalog leži na dvjema najvećim hrvatskim strankama. Ako i ima neka kritika, ona mora biti izložena na jedan kulturni, uljuđen način", drži šef splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

Premda su se pojavile informacije da je tajnik Bačić poprskan žumanjkom po cipelama, Peronja tvrdi da su se izvukli - neokrznuti. Napad jajima preživjeli su i župan Ante Sanader, saborski zastupnik Živko Nenadić, šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović i omiški gradonačelnik Ivan Škaričić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara