Al Kaida poziva na akciju zbog Trumpove odluke o Jeruzalemu: "Zbijte redove"

Al Kaida poziva na akciju zbog Trumpove odluke o Jeruzalemu: "Zbijte redove"
Screenshot: Time
 
Islamistička militantna skupina Al Kaida za Arapski poluotok (AQAP) osudila je američku odluku o priznanju Jeruzalema za glavni grad Izraela i pozvala je svoje borce da zbiju redove u znak potpore Palestincima, prenosi agencija Reuters. 
 
Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je odustao od višedesetljetne američke politike prema statusu Jeruzalema i priznao ga za glavni grad Izraela unatoč upozorenjima iz cijelog svijeta da to ne čini jer će izazvati eskalaciju na Bliskom istoku.  
 
Trumpova odluka "jasan je izazov muslimanskom svijetu", objavio je AQAP kojemu je sjedište u Jemenu.
 
Al Kaida "stoji uz narod Palestine i podržava ga"
 
Skupina dodaje da "stoji uz narod Palestine i podržava ga".
 
AQAP poziva islamističke militante da zbiju redove i budu spremni podržati Palestince, a muslimane poziva da pomognu novcem i oružjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Ako se ne pokrenete, tada će sutra najsvetija mjesta muslimana, kibla, Meka, biti prodana i neće se naći nitko tko će ih braniti", upozorava AQAP.
 
AQAP su 2009. godine osnovali saudijski i jemenski ogranci Al Kaide, a Sjedinjene Države smatraju ga jednom od najopasnijih skupina u mreži koju je osnovao Osama bin Laden. 
 
Sjedinjene Države redovito su izvodile napade bespilotnim letjelicama na članove i vođe AQAP-a koja je u zabačenim područjima južnome Jemenu stvorila svoju bazu. 
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Palestinu ili Izrael, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Palestina, Izrael.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara