ALBANAC OSLOBOĐEN IZ VOJNOG ZATVORA U BEOGRADU - ODBOR

Iz vojnog zatvora u Beogradu oslobođen je Albanac kojega su srbijanske vlasti htjele optužiti za navodne zločine nad Srbima u Bjelovaru, objavio je u nedjelju Kosovski odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda sa sjedištem u Prištini.L

Shabana Dragaja uhitila je prije dva tjedna srbijanska policija na graničnom prijelazu između Crne Gore i BiH te je odmah odveden u vojni zatvor u Beograd.

Dragaj je rekao Odboru kako u pritvoru nije bio fizički zlostavljen te da su ga srpski istražitelji pokušali optužiti za navodne zločine nad Srbima u Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Dragaj nije imao nikakve veze s tim slučajem i nakon istrage je oslobođen zahvaljujući posredovanju Humanitarnog fonda za ljudska prava u Beogradu i Kosovskog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda´, kaže se u priopćenju.

Peticiju za njegovo oslobođenje potpisalo je nekoliko tisuća građana s područja Kosovske Mitrovice.

Dragaj je bio časnik u jugoslavenskoj vojsci te je, nakon početka sukoba u bivšoj Jugoslaviji, dezertirao i pridružio se Oslobodilačkoj vojsci Kosova i bio jedan od zapovjednika na području Drenice. Sada je službenik regionalne administracije UNMIK-a u Kosovskoj Mitrovici i član predsjedništva Demokratske stranke Kosova u Kosovskoj Mitrovici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara