AL-JAZEERA SMJENJUJE GLAVNOG DIREKTORA, ALI TVRDI - NE ZBOG IRAKA

Katarska televizijska postaja AlJazeera potvrdila je u utorak da će smijeniti svojeg glavnog direktora Mohameda Jassema alAlija, no ta odluka, ističe tv postaja, nije povezana s glasinama da su u postaji radili irački tajni agenti. L

Katarski izvori kazali su ranije za agencije France presse da se Jassema al-Alija smjenjuje zbog suradnje s tajnim službama bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina.

Glasnogovornik Al-Jazeere Jihad Ballout rekao je da će Mohamed Jassem al-Ali, koji je na mjestu glavnog direktora Al-Jazeere proveo osam godina, od samog njezina početka, ostati u upravnom odboru kuće, no da će svakodnevne poslove prepustiti nekome drugome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mohamed Jassem al-Ali premješten je s Katarske televizije kako bi osnovao i vodio Al-Jazeeru. Odlučeno je da se njegov premještaj prekine i da se on vrati na svoj redovni posao", rekao je glasnogovornik.

"Do promjena dolazi iz različitih razloga i njegov ostanak u upravnom odboru znači da sve glasine koje kruže oko Jazeere ne treba uzimati zdravo za gotovo", naglasio je.

Britanski Sunday Times objavio je ovoga mjeseca da su u dokumentima koje su u Iraku pronašli protivnici Sadama Huseina pronađeni dokazi da na Al-Jazeeri rade trojica iračkih tajnih agenata. Al-Jazeera je opovrgnula to izvješće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara