Al-Qaida bi mogla napasti sjedišta velikih tvrtki u New Yorku

Al-Qaida bi mogla napasti sjedišta velikih tvrtki u New Yorku
TERORISTIČKA mreža al-Qaida planira samoubilačke napade na sjedišta velikih tvrtki u New Yorku, javio je ABC News pozivajući se na "pouzdane obavještajne podatke" dobivene od saveznih i gradskih dužnosnika, a newyorška policija je u nedjelju potvrdila da ozbiljno razmatra te prijetnje.

ABC News navodi da su mu izvori u policiji rekli da im je "jedan prekomorski izvor dao informaciju o prijetnji New Yorku i da je to značajnije od prisluškivanja uobičajenog brbljanja vjerojatnih terorista koje je dovelo do upozorenja u prošlosti". ABC je javio da su mu izvori također rekli da bi među metama mogle biti tvrtke na Wall Streetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlasti su bile posebice uznemirene zbog naznaka u obavještajnim izvješćima da bi napadi mogli biti izvršeni uz pomoć jednog ili više kamiona bombi, tvrdi dalje ABC News i dodaje da su se lokalni i savezni dužnosnici sastali u petak kasno navečer tim povodom, a zatim i u subotu ujutro.

U priopćenju newyorške policije, koje je postavljeno na stranicu ABC Newsa na internetu, navodi se: "Obavještajna izvješća daju naznake da al-Qaida i dalje ima kao ciljeve napada komercijalne i financijske institucije, kao i međunarodne organizacije, unutar SAD-a".

Policija "preporučuje da dužnosnici zaduženi za sigurnost korporacija i institucija razmotre zaštitu svojih sustava grijanja i klime, parkirališta i općenito sigurnost".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara