Al-Qaida Njemačkoj prijeti džihadom

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

AL-QAIDA je objavila na internetu novu video snimku kojom je zaprijetila Njemačkoj. Muškarac na prijetećem videu predstavio se kao Abu Tala i poručio je Njemačkoj kako će se "bolno probuditi" nakon izbora koji će se održati 27. rujna pobijedi li ponovo dosadašnja vlada.

Čovjek sa snimke poziva braću da se "tijekom dva tjedna nakon izbora ne upleću u stvari koje nisu od velike važnosti." Poručio je mladim muslimanima u Njemačkoj da prepuste al-Qaidi da izvede prve akcije ako dođe do džihada te je obećao kako će grad Kiel ostati siguran, izvještava Associated Press.

Zahtijevaju promjenu vlasti

Službene vlasti izjavile su kako će pojačati osiguranje na određenim točkama, potencijalnim metama terorističkih napada. Povlačenjem zadnjeg njemačkog vojnika iz Afganistana, bit će povučen i zadnji mudžahedin iz Njemačke, kazao je.

Njemačka ima više od 4.200 vojnika u Afganistanu. Samo jedna od pet stranaka u Njemačkom parlamentu, opozicijska Ljevica obećava micanje svih njemačkih vojnika iz Afganistana, ali ta stranka nema nikakve realne šanse za pobjedu na izborima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara