Alžir i Brazil nove zemlje u koje je stigao koronavirus

Alžir i Brazil nove zemlje u koje je stigao koronavirus
Foto: EPA

NAKON što su Hrvatska, Austrija i Švicarska izvijestile o prvim slučajevima koronavirusa koji je najvjerojatnije prenesen iz Italije, i Alžir i Brazil izvijestili su o prvim mogućim slučajevima prijenosa bolesti iz Italije.

U Alžiru je otkriven prvi slučaj koronavirusa kod Talijana koji je doputovao u zemlju 17. veljače i sada je u izolaciji. Prema alžirskom ministru zdravstva zdravstvenim vlastima naređeno je poduzimanje svih mjera predostrožnosti, prenio je Reuters.

Sjever Italije, koji je dom mnogih Alžiraca, epicentar je zaraze koronavirusom i do sada je od bolesti preminulo 11 osoba, a zaraženo više od 300.

Prvi slučaj virusa u Južnoj Americi

U devet talijanskih regija evidentirano je ukupno 325 zaraženih osoba: Lombardija (240 zaraženih i devet preminulih), Veneto (45 zaraženih i dvoje preminulih), Emilia Romagna (12), po tri u Pijemontu, Laciju i na Siciliji, po dva slučaja u Toskani i Liguriji te jedan u Južnom Tirolu. l regija Marche zabilježila je prvi suspektni slučaj, a potvrda nalaza očekuje se tijekom dana, prenijela je talijanska novinska agencija Ansa.

Brazilsko ministarstvo zdravstva objavilo je da je stanovnik Sao Paula, koji je nedavno bio u Italiji, podvrgnut testiranju i da je rezultat bio pozitivan. Muškarac (61) je bio poslovno u Lombardiji od 9. do 21. veljače i razvio je simptome koji su slični onima kod oboljelih od koronavirusa.

Ako se dodatnim testiranjem potvrdi, to bi bio prvi slučaj u Južnoj Americi. U Sjevernoj Americi dosad su zabilježena 63 slučaja u SAD-u i Kanadi.

I Francuska i Njemačka izvijestile su o novim slučajevima koji se odnose na ljude koji su nedavno bili na sjeveru Italije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara