koronavirus u svijetu

Amerikanci u pogon pustili novu nuklearnu podmornicu

Amerikanci u pogon pustili novu nuklearnu podmornicu
Foto: EPA

AMERIČKA mornarica u subotu je priopćila da je u uporabu pustila svoju navalnu podmornicu nove generacije USS Delaware bez prigodne svečanosti zbog pandemije koronavirusa.

"Premda je uobičajena svečanost puštanja u uporabu otkazana iz javnozdravstvenog razloga i zbog zabrane javnog okupljanja, mornarica je preuzela USS Delaware i uvela ga u redovitu službu", navodi se u priopćenju američke mornarice.

I kuma podmornice Jill Biden, supruga demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima Joea Bidena, uputila je u priopćenju čestitku svima koji su sudjelovali u puštanju u uporabu podmornice koja se počela graditi prije šest godina, kada je njezin suprug bio potpredsjednik Sjedinjenih Država.

USS Delaware je 18. podmornica klase Virginia, zadnje generacije jurišnih podmornica američke flote. To je višenamjenska podmornica s nuklearnim pogonom koji joj omogućuje 30-godišnju autonomiju. Opremljena je projektilima more-zemlja i može izvršavati zadaće nadzora, izviđanja i napadanja. 

Epidemija covida-19 zahvatila je i američke oružane snage unatoč zabrani kretanja uvedenoj za vojnike diljem svijeta, kao što pokazuje infekcija na nosaču zrakoplova USS Theodore Roosevelt koji je usidren u Guamu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara