Američki časnik: "Neka Saddam sam dođe po tijela svojih sinova"

Američki časnik: "Neka Saddam sam dođe po tijela svojih sinova"
O SUDBINI tijela dvojice ubijenih sinova Sadama Husina, Udaja i Kusaja, koji su ubijeni u utorak u američkom napadu na Mosul, bit će odlučeno u predstojeća 24 sata, izjavio je u nedjelju dužnosnik američkobritanske koalicije.

Neimenovani dužnosnik kazao je da su već počele konzultacije o tomu s čelnicima Vijeća za privemenu upravu Irakom te s vjerskim poglavarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijeće je predložilo da se tijela dvojice sinova svrgnutoga predsjednika predaju obitelji, kazao je novinarima član Vijeća Samir Mahmud al-Sumajdi. Sunitski je poduzetnik na pitanje novinara što će biti ako nitko ne bude tražio tijela, odgovorio da će "biti poduzete druge mjere", ne preciziravši o čemu se radi.

Šeik Mahmud Al-Nada, glavni starješina plemena Bu Naser kojemu pripada obitelj Sadama Huseina, izjavio je televizijskoj postaji Al-Jazeera da je "od Amerikanca već zatražio tijela ubijenih Sadamovih sinova", no da mu je izvjesni američki časnik odgovorio kako bi po tijela "umjesto njega trebao doći Saddam Hussein."

Američkom je časniku Al-Nada izrazio želju da sinovi Sadama Huseina budu pokopani na tradicionalni muslimanski način u obiteljskim grobnicama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara