Američki dužnosnici drže da je Francuska uranila s uzbunom zbog terorizma

JEDAN ili više terorista mogao je pobjeći jer je Francuska preuranjeno razotkrila da će zbog sigurnosnih razloga odgoditi božićne zrakoplovne letove za Los Angeles, izjavili su u petak američki dužnosnici.

Šest letova između Pariza i Los Angelesa odgođeno je u srijedu i četvrtak na zahtjev Washingtona nakon što su američki dužnosnici upozorili kako vjeruju da se na popisu putnika nalaze sumnjive osobe. Air France je potom izvijestio da su odgode letova uvedene zbog sigurnosnih razloga.

Američki pravosudni i obavještajni dužnosnici nadali su se da će svi sumnjivci biti zadržani kada se pojave u zračnoj luci, izjavio je američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman. Istaknuo je da je akcija propala kada je Francuska razotkrila razloge za odgodu letova.

Washington vjeruje da se šire javno objavljivanje moglo izbjeći, te da bi to omogućilo veće šanse da se uhite sumnjive osobe. "Francuska objava sve nas je zatekla", rekao je taj dužnosnik.

Naglasio je da se američka obavještajna služba usredotočila na imena putnika koja odgovaraju američkom popisu mogućih terorista, ali da se ti putnici, zbog preuranjene objave, nisu pojavili u zračnoj luci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara