Američki general: "Imamo plan napada na rusku enklavu u Europi", Rusi bijesni

Američki general: "Imamo plan napada na rusku enklavu u Europi", Rusi bijesni
Screenshot: YouTube

RUSIJA je danas optužila SAD da joj je drsko zaprijetio time što je američki general otkrio da je Washington smislio plan za slučaj da mora uništiti protuzračnu obranu u Kalinjingradu, ruskoj enklavi u Europi. 

Američki general Jeffrey Harrigian u utorak je kazao: "U slučaju da moramo ići tamo kako bismo, recimo, uništili kalinjingradski protuzračni sustav, nemojte misliti da za to nemamo plan", prenio je magazin Breaking Defense. 

Kalinjingrad je ruska regija na Baltičkom moru, između Litve i Poljske. Moskva ga je osvojila od Njemačke pri kraju Drugog svjetskog rata. 

Reakcije ruskih vlasti 

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kritizirala je izjavu Harrigiana, zapovjednika američkih zračnih snaga u Europi. 

"Kao prvo, to smatramo prijetnjom. A kao drugo, mislimo da su takve izjave apsolutno neodgovorne", rekla je na svojoj tjednoj konferenciji u Moskvi. 

Rusko ministarstvo obrane odbacilo je Harrigianovu tvrdnju i poručilo kako je Kalinjingrad dobro zaštićen.

"Regija Kalinjingrada je pouzdano zaštićena od bilo kakvih agresivnih 'planova' koje su američki generali u prolazu razvili u Europi", priopćilo je ministarstvo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara