Američki menadžeri žele imati i život, ne samo posao

Vrhunski američki menadžeri upozoravaju da je došlo vrijeme da se ponovno otvori rasprava o tome kako osim posla, čovjek treba imati i život.

Rad 24 sata dnevno i sedam dana u tjednu možda izgleda dobro za tvrtke, ali je to često loše za sposobne ljude, pokazalo je istraživanje časopisa Fortune.

Više nisu samo žene te koje prigovaraju nego i mušarci na visokim položajima, koji ističu da žele i živjeti, a ne samo raditi.

Istraživanje provedeno među menadžerima na najvišim položajima u 500 najjačih američkih tvrtki pokazalo je da njih 84 posto žele takav posao koji bi ima dopustio da ostvare profesionalne ambicije a da istodobno imaju više vremena za stvari izvan posla.

Njih 55 posto kaže da je spremno žrtvovati svoje prihode kako bi to ostvarili.

Ranije je 60-satni radni tjedan izgledao kao uvjet za uspjeh u poslu, ali se danas u korporativnoj Americi to smatra nedovoljnim. Menadžeri na najvišim položajima poslu posvećuju najmanje 80 sati tjedno, a pojmovi poput slobodnog vikenda i godišnjeg odmora su nepoznati.

Polovica anketiranih u Fortuneovu istraživanju kaže da se pitaju jesu li žrtve koje su učinile za svoje karijere bile vrijedne onoga što su postigli.

Razmišljanja ne idu samo u smjeru poboljšanja kvalitete života vrhunskih menadžera nego i poboljšanja njihova poslovnog učinka.

Sedamdeset tri posto njih misli kako je moguće tako ustrojiti posao direktora da se poveća njihova produktivnost i istodobno odvoji više vremena za slobodno vrijeme. Čak 87 posto misli da će tvrtke koje provedu takve promjene biti konkurentnije u privlačenju sposobnih, a što je menadžer mlađi to je vjerojatnije da će reći kako mu je stalo do svega toga.

Fortune nudi nekoliko savjeta poslovnim čelnicima. Prvo, trebaju prestati smatrati da samo žene žele posao koji mogu obavljati bez žrtvovanja života, jer to žele i muškarci. Drugo, trebaju humaniziranje menadžerskih poslova gledati kao poslovnu nužnost i doprinos konkurentnosti. Treće, moraju shvatiti da je napredak stvarno moguć i da ima primjera koji pokazuju da se poslovi na vrhu mogu preurediti. I konačno, kaže Fortune, omogućiti da se o tome u tvrtkama govori bez straha.

(Hina) xsl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara