Američki par priznao da je izgladnjivao, vezao u lance i tukao svojih 13 djece

Američki par priznao da je izgladnjivao, vezao u lance i tukao svojih 13 djece
Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

KALIFORNIJSKI par optužen da je tukao, lancima vezao i izgladnjivao svoje 13 djece u obiteljskom domu, u petak je priznao krivnju po više točaka optužnice, među ostalim, za mučenje, zlostavljanje djece i njihovo držanje u zatočeništvu.

David Turpin (57) i njegova supruga Louise Turpin (50) izvedeni su pred sud okruga Riverside te su priznali krivnju u dogovoru s tužiteljima kako bi dobili kazne od najmanje 25 godina zatvora, otkrio je lokalni tužitelj Michael Hestrin. 

Neće im se suditi i služit će doživotnu kaznu bez mogućnosti ublažavanja prije nego što odsluže 25 godina za taj zločin koji je zgrozio Perris, naselje na jugu Kalifornije. Par prvotno nije priznao krivnju. 

Duboko religiozan par

Roditelji Davida Turpina otkrili su za medije da su njihov sin i snaha duboko religiozan par koji je školovao svoju djecu kod kuće i od njih zahtijevao da napamet nauče Bibliju.

"Ovo je među najgorim, najužasnijim slučajevima zlostavljanja djece koje sam vidio", rekao je Hestrin na konferenciji za medije. 

Neka djeca bila su vezana lancima

Policija je u siječnju 2018. upala u dom Turpinovih, oko 110 kilometara istočno od Los Angelesa, nakon što je jedno od zatočene djece pobjeglo. 

Izgladnjela 17-godišnja djevojka pobjegla je kroz prozor i pozvala snage sigurnosti. Policija je potom pronašla njezinih 12 braće i sestara, starih između 2 i 29 godina, unutar mračne kuće intenzivnog mirisa. Neki od njih bili su lancima vezani za krevet. 

Bili su stalno gladni

Otkriveno je da su svi pothranjeni, zbog čega im je poremećen i fizički razvoj. Stavljeni su pod zaštitu, a roditelji su uhićeni. 

Tužitelji su istaknuli kako žrtve nisu imale pristup normalnoj prehrani, osnovnoj higijeni i liječenju te su strogo kažnjavane zbog "prekršaja" poput veće potrošnje vode pri pranju ruku.

Par je optužen i da je djeci pokazivao hranu koju im nije dopuštao da jedu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara