Američki samostalni "lovac" na Osamu bin Ladena vratio se u SAD

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

GARY FAULKNER, Amerikanac koji je prošlog tjedna uhićen u Pakistanu dok je hvatao Osamu bin Ladena, vratio se u SAD.

Kada je stigao u domovinu, prvo je izjavio da Amerikanci moraju zaštititi svoje. Iz Pakistana je pušten bez ikakve optužbe, a u Los Angeles je stigao letom iz Dubaija. Na ulasku u automobil rodbine koja je po njega došla, novinarima je dao kratku izjavu.

"Možete reći da sam religiozni fanatik, da sam Rambo ili samuraj"

"Ovdje se ne radi o meni. Ovdje se radi o Amerikancima i svijetu. Ne možemo takvim ljudima dopustiti da nas zastraše", kazao je Faulkner te dodao kako se moraju probrinuti za svoj posao. U Denveru je izjavio da je on samo čovjek koji je nešto pokušao učiniti.

"Možete reći da sam religiozni fanatik, da sam Rambo ili samuraj, no ja sam samo čovjek koji se odlučio dići i nešto učiniti", kazao je Faulkner koji je dodao kako je u Pakistanu u sedam navrata tražio Osamu bin Ladena.

Uza se nosio pištolj i mač

Pakistanska policija je izvijestila kako je Faulknera zaustavila blizu granice s Afganistanom 13. lipnja. Muškarac je uza se imao pištolj, mač i opremu za noćno promatranje. Kazali su kako im je rekao da je u osobnoj misiji hvatanja Osame bin Ladena te dodao kako ga hvata od 11. rujna 2001. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara