Američki talac u Iraku putem video-snimke traži pomoć

Američki talac u Iraku putem video-snimke traži pomoć

U VIDEO  snimci distribuiranoj u Iraku prikazan je oteti američki državljanin koji moli za život dok militanti drže pištolj uperen u njegovu glavu, prenosi agencija Reuters,.

U jednominutnoj videosnimci talac se predstavio kao američki državljanin Roy Hallums. Sjedi na podu, na licu mu se ocrtava strah dok nervozno trlja dlanove, prenosi Reuters.

"Uhitili su me pripadnici iračkih snaga otpora. Molim za pomoć jer je moj život u opasnosti, budući je dokazano da radim za američke vojne snage", rekao je Hallums.

Autentičnost video snimke nije odmah potvrđena, a američko veleposlanstvo u Iraku izvijestilo je da još nema informacija o tom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je pozvao u pomoć arapske čelnike, dodajući kako ne želi pomoć od američkog predsjednika Georgea W. Busha, objasnivši kako je riječ o "sebičnom čovjeku koji je nezainteresiran za one koji su prisiljeni otići u tu vražju rupetinu".

"Pomoć tražim od arapskih čelnika kako bih bio pušten što prije, posebno od predsjednika Moamera el Gadafija, jer je poznat po pomoći onima koji pate. Njihovu bih uslugu pamtio do kraja života, ukoliko ne umrem ovdje", kazao je Hallums.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara