Američki veleposlanik komentirao napad na Srbe kod Knina

Američki veleposlanik komentirao napad na Srbe kod Knina
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

ROBERT Kohorst, američki veleposlanik u Hrvatskoj, na Twitteru je izrazio žaljenje zbog napada na Srbe u okolici Knina.

"Pridružujemo se Hrvatima širom zemlje u osudi nedavnih nasilnih činova u Kninu i Đevrskama, a žrtvama želimo brz oporavak", napisao je Kohorst na Twitteru veleposlanstva SAD-a.

Kolinda nije bila baš rječita

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da je napad na pripadnike srpske nacionalnosti u Uzdolju i Đevrskama očito bio čin s predumišljajem pa treba poduzeti sve da se počinitelji otkriju, kazne i sankcioniraju.

Plenković je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje o izjavama koalicijskog partnera i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je najavio da će se nakon nedavnih napada na Srbe obratiti međunarodnim institucijama zbog kršenja manjinskih prava i sloboda u Hrvatskoj te je poručio kako "više nikoga ništa neće moliti ni tražiti".

O svemu se oglasila i Kolinda, ali nije bila baš rječita.

"Osuđujem svako nasilje, a slučaj ću komentirati kada dobijem detaljno policijsko izvješće", kratko je novinarima izjavila Grabar-Kitarović nakon ispraćaja posmrtnih ostataka ekshumiranih osoba na području Gračana.

Skupina maskiranih osoba je, podsjetimo, 21. kolovoza u Uzdolju i Đevrskama upala u kafiće i fizički napala osobe srpske nacionalnosti koje su gledale prijenos utakmice Crvene zvezde, pri čemu je bilo ozlijeđenih. Pupovac je pobrojao 12 slučajeva napada na pripadnike srpske nacionalnosti spomenuvši i nedavne incidente u Supetru i Viškovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara