Američki veleposlanik: SAD ima novca za investicije, ali ih Hrvatska ne privlači

Američki veleposlanik: SAD ima novca za investicije, ali ih Hrvatska ne privlači
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

VELEPOSLANIK Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, W. Robert Kohorst, rekao je danas kako Hrvatska treba privući kapital iz njegove zemlje, a pohvalio je i visokokvalificiranu radnu snagu kakva je potrebna poduzetnicima.

Veleposlanik Kohorst posjetio je splitsko-dalmatinskog župna Blaženka Bobana, s kojim je razgovarao o mogućnostima gospodarske suradnje.

"Sjedinjene Američke Države imaju puno kapitala koji je spreman za investiranje, koji treba privući u Hrvatsku, i nema razloga da se to ne dogodi", istaknuo je tom prigodom američki veleposlanik.

Po njegovim riječima, Hrvatska je "sigurna zemlja, proamerički usmjerena", te ima visokokvalificiranu radnu snagu, a to je ono što poduzetnicima treba.

"Hrvatska vlada treba otići van i upoznati investitore sa svojim mogućnostima jer će se poslovi događati ondje gdje je pozitivno poslovno okruženje", rekao je Kohorst. Istaknuo je kako na hrvatskom tržištu poduzetnicima treba olakšati rad.

"Hrvatska katkad misli da svi sve znaju o njoj i da znaju koje su mogućnost, ali to, nažalost, nije istina i nije tako", rekao je Kohorst.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je veleposlaniku Kohorstu kako je u porastu broj turista iz SAD-a koji dolaze u Hrvatsku.

"Ono što nas posebno veseli jest i porast turista iz SAD-a posljednjih godina. Podaci za prvih devet mjeseci ove godine pokazuju povećan broj turista gotovo za 4,5 posto u odnosu prema istom razdoblju lani", rekao je župan Boban.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara