Amerikanac dobio doživotni zatvor zbog "nehumanog" ubojstva žene i dviju kćeri

Amerikanac dobio doživotni zatvor zbog "nehumanog" ubojstva žene i dviju kćeri
Foto: Facebook

CHRIS Watts (33), Amerikanac iz Colorada, osuđen je na kaznu peterostrukog doživotnog zatvora zbog ubojstva svoje trudne supruge Shannan (34) i dvije kćeri Belle (4) i Celeste (3). 

>> Priznao krivnju: Bolesnik iz SAD-a ubio suprugu i dvoje djece

>> Užas u Coloradu: "Tatice, volim te", rekla mu je kći prije nego što ih je pobio

Sudac Marcelo Kopcow opisao je ovaj jezivi slučaj kao "najnehumaniji i najopakiji zločin koji je ikad procesuirao među tisućama slučajeva koje je vidio", prenosi CNN.

Ubojica neće imati mogućnost prijevremenog puštanja na uvjetnu slobodu. Dvije kazne doživotnog zatvora su mu simultane, a još tri uzastopne. Uz to je dobio još 48 godina zatvora za ubojstvo svog nerođenog sina, koji je trebao dobiti ime Nico Lee, kao i još 36 godina za zločine povezane sa skrivanjem tijela - koja je bacio u naftne spremnike pored bušotine kompanije Anadarko Petroleum, za koju je prethodno radio.

Tužiteljstvo odustalo od smrtne kazne u zamjenu za priznanje

Nakon što je prvo poricao ubojstvo svoje obitelji, Watts je priznao ubojstvo s predumišljajem i druge zločine u nagodbi s tužiteljstvom koje je zauzvrat odustalo od traženja smrtne kazne. 

Majka ubijene Shanan Watts, Sandy Rzucek, rekla je na sudu kako "ne želi smrt za njega, jer to nije njeno pravo". "Tvoj život je između tebe i boga i molim se da ima milosti za tebe."

Kao što se vidi na snimci iz sudnice, Watts je na proglašenju presude sjedio pred sucem u narančastom kombinezonu i lisicama pričvršćenima za pojas. Uglavnom je gledao u pod, čak i kad mu se obratila njegova vlastita majka, koja mu je u suzama rekla: "Voljeli smo te od početka i još te volimo... Opraštamo ti, sine."

Wattsovi roditelji prethodno su branili svog sina i dovodili u pitanje iskrenost njegovog priznanja u intervjuu za CNN, ali kasnije su se predomislili i u pripremljenoj izjavi dali do znanja da kao obitelj neće tražiti milost za svog sina. "Ovo se nikad nije smjelo dogoditi. Ovo se ne može opravdati. Ovo je nešto što nikad nećemo preboljeti", rekao je predstavnik obitelji.

"Moraš živjeti s ovim prizorom svakog dana svog života"

S druge strane, otac ubijene Shannan, Frank Rzucek Sr., u izjavi se upitao kako je Chris mogao ubiti ljude koje je trebao štititi i odbaciti njihova tijela kao vreće smeća. "Imao sam povjerenja u tebe da ćeš se brinuti za njih, ne ubiti ih. Moraš živjeti s ovim prizorom svakog dana svog života i nadam se da ćeš vidjeti to svakog dana svog života", rekao je. 

"Nema dana koji prođe da ne plačem za svojom obitelji. Ne zaslužuješ da te se zove čovjekom. Kakva to osoba zakolje ljude koje najviše voli?" upitao se brat ubijene majke Frank Rzucek Jr. u izjavi koju je na sudu pročitao odvjetnik obitelji Michael Rourke

Rourke je otkrio i užasne detalje ubojstva: Watts je zadavio suprugu golim rukama, ne u nekontroliranom bijesu kako je kasnije tvrdio, nego planirano i opako, a davljenje je trajalo najmanje dvije minute. Nakon toga je ugušio svoje kćeri. Starija kći Bella je pružila otpor, ali mlađa Celeste nije imala nikakvih ozljeda koje bi upućivale da se branila.

Bacio tijela svojih kćeri u naftni spremnik

Potom je ukrcao tijela u svoj automobil i odvezao ih na svoje radno mjesto, gdje je mislio da nikad neće biti pronađena. Pokopao je tijelo supruge u plitak grob, a tijela kćeri bacio u naftne spremnike. 

Kako se kasnije doznalo, Watts se u isto vrijeme dopisivao s ljubavnicom kojoj je lagao da je pri kraju s brakorazvodnom parnicom i obećavao joj zajedničku budućnost."Njegov motiv bio je jednostavan, časni suče. Želio je novi početak", objasnio je Rourke pred sudom. 

Samo dan nakon ubojstva, Watts je dao intervju lokalnoj podružnici CNN-a u kojem je tvrdio da su "njegova djeca njegov život" i javno molio svoju suprugu da mu se vrati, tvrdeći da je otišla s djecom od kuće. Nakon toga je uvjeravao policiju da je ubio ženu u bijesu nakon što je ona ubila njihove kćeri. Ubrzo se ispostavilo da je i to laž.

Na sudu nije htio ništa reći. Jedini put kad je progovorio bilo je kada ga je sudac pitao želi li dati izjavu. "Ne, gospodine", odgovorio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara