Amerikanac napravio pokolj u banci, najmanje petoro mrtvih

Amerikanac napravio pokolj u banci, najmanje petoro mrtvih
Foto: EPA

NAORUŽANI napadač zabarikadirao se jučer u SunTrust banci u američkoj saveznoj državi Floridi i ubio najmanje petero ljudi, javlja CNN.

Osumnjičeni ubojica nazvao je policiju i obavijestio ju da je ušao u banku u Sebringu, Florida, stotinjak kilometara daleko od Orlanda, i počeo pucati, priopćio je šef policije Sebringa Karl Hoglund.

"Upucao sam petoro ljudi", rekao je ubojica policiji koja je ubrzo došla na mjesto napada. Budući da je napadač odbijao izići iz banke u kojoj se zatvorio, tim SWAT specijalaca ušao je u banku, odakle je nastavio pregovarati s njim.

Ubojica se na kraju predao

Napadač se na kraju ipak predao, a specijalci su tek tada pronašli pet tijela na podu banke. Floridska policija i FBI još uvijek istražuju motiv ovog napada. 

"Pretrpjeli smo ozbiljan gubitak zbog bezumnog kriminalca koji je počinio bezuman zločin"; rekao je Hoglund.

Policija je identificirala napadača kao 21-godišnjeg Zephena Xavera koji je u međuvremenu uhićen.

Zasad nije jasno jesu li ubijeni zaposlenici banke ili mušterije, ali bili su jedine osobe u banci u to vrijeme. Njihov identitet još nije objavljen, a nisu obaviještene ni njihove obitelji, rekli su iz policije.

"Ovo je užasan dan za Sebring, Okrug Highlands i za državu Floridu", rekao je guverner Floride Ron De Santis. 

O svemu se oglasio i otac ubojice. "Srce mi je slomljeno zbog mog sina. Srce mi je slomljeno zbog žrtava", rekao je Josh Xaver koji živi u Indiani. Rekao je da je mlađi Xaver preselio na Floridu prije oko godinu dana. 

"Nije odgojen da bude ovakav. Uvijek je bio dobro dijete. Imao je svojih problema, ali nikad nije nekoga povrijedio. Ovo je totalni šok", ispričao je Xaver stariji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara