Amerikanac osuđen na 21 mjesec zatvora zbog piratstva

Amerikanac osuđen na 21 mjesec zatvora zbog piratstva

AMERIKANAC iz Marylanda osuđen je na 21-mjesečnu kaznu zatvora nakon što je na sudu priznao kako je ilegalno u kinu video kamerom snimio dva dva filma.

Michael Logan, 31-godišnjak, snimio je filmove "28 tjedana poslije" i "Začaran", u jednom kinu u Washingtonu. Za snimanje je upotrijebio malu video kameru, a smatra se kako je na isti način snimio preko stotinu filmova u periodu između siječnja 2006. i siječnja 2008. godine, u pet američkih saveznih država, prenosi Reuters.

Nije navedeno što je Logan radio sa tim snimkama ali u piratskom svijetu takve snimke vrlo brzo se pojave kao dostupne za skidanje sa interneta putem p2p ili torrent klijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova presuda trebala bi poslužiti kao upozorenje budućim video kradljivcima kako će oni uistinu snositi posljedice za ilegalno snimanje te vrste", kazao je John Malcolm, izvršni potpredsjednik odjela za lobiranje Hollywoodskih studija.

Iz tužiteljstva su naveli kako ne znaju je li Logan imao regularan posao ali su istaknuli kako je on poprilično dobro zarađivao prodajući svoje snimke.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara