Amerikanac ubio posvojenu kćer iz Indije, nađena je u odvodu

Amerikanac ubio posvojenu kćer iz Indije, nađena je u odvodu
Foto: Richardson Texas Police Department

OTAC Amerikanac optužen za ubojstvo svoje posvojene trogodišnje kćeri osuđen je na kaznu doživotnog zatvora nakon što je priznao krivnju. 

Američki mediji tvrde da je do presude došlo nakon što je Wesley Mathews priznao da se "dijete ozlijedilo njegovim propustom", prenosi BBC

Djevojčica je nestala 2017. 

Nestanak Sherin Mathews iz njenog doma u Teksasu prijavljen je u listopadu 2017., nakon čega je pokrenuta potraga. 

Mathews je izvorno bio rekao da je djevojčica nestala nakon što ju je kaznio tako što ju je izvukao iz kuće jer nije htjela piti mlijeko. 

Nakon što je tijelo djevojčice nađeno dva tjedna kasnije u odvodu, rekao je da se ugušila nesretnim slučajem. 

Policija je izjavila da je Mathews tijekom istrage više puta promijenio iskaz o svojoj verziji događaja. 

Komentari tužiteljstva i obrane 

Mathews je tijekom svjedočenja u utorak tvrdio da se Sherin slučajno ugušila pijući mlijeko. "Pokušao sam je nježno prodrmati, no nije pomoglo i glava joj se počela okretati u više smjerova", izjavio je za američke medije. 

Međutim, tužiteljica Sherre Thomas na sudu je iznijela argument da  "trogodišnje dijete ne može samo ustati i ugušiti se". 

Dodala je da je Mathews ubio Sherin u listopadu 2017., nakon što ju je posvojio godinu prije toga. "To znači da je ubio djevojčicu. A nakon što ju je ubio, počeo je paničariti. Prikrio je zločin i izvukao se", zaključila je.

Mathewsov odvjetnik nazvao je presudu "okrutnom i neobičnom kaznom", budući da je po njemu Mathews dobar otac koji se samo uspaničio kada se Sherin počela gušiti i greškom nije tražio pomoć. 

Mračna prošlost obitelji Mathews 

Mathewsova supruga Sini također je bila optužena za zanemarivanje djeteta, no njen slučaj je u nedostatku dokaza poništen ranije ove godine. 

Bračnom paru Mathews već je oduzeta njihova biološka kći, također nakon prijave nestanka. 

Sherinina liječnica potvrdila je tijekom suđenja da je na djetetu otkrila prijelome kostiju i povodom toga u ožujku kontaktirala Službu za zaštitu djece. 

Slučaj je potaknuo indijsku vladu da službeno suspendira Holt International, agenciju za posvojenje putem koje je Mathews posvojio Sharin, te dodatno postroži pravila kada je u pitanju proces posvojenja djece.     

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara