Amerikanka nedužna provela skoro dva mjeseca u zatvoru zbog policijske zabune

Amerikanka nedužna provela skoro dva mjeseca u zatvoru zbog policijske zabune

Screenshot: Youtube

ŽENA iz Atlante zabunom je u zatvoru provela 53 dana zbog toga što ju je policija zamijenila s drugom ženom koja ima isto ime.

Teresa Culpepper u kolovozu je zvala policiju kako bi prijavila krađu osobnog automobila, no kada su se policijski službenici pojavili u njezinu domu uhitili su je zbog napada koji je izvršila druga Teresa.

Jedine sličnosti koje 47-godišnjakinju povezuju s pravom napadačicom su te što se jednako zovu i obje su crnkinje. Odvjetnica Terese Culpepper, Asleigh Merchant za Lookout je rekla kako dvije žene nisu niti iste dobi, niti tjelesne težine i visine, datuma rođenja i nemaju istu adresu. Nejasno joj je kako se takav propust mogao dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Culpepperin jedini grijeh je prekršaj za kojeg je kažnjena devedesetih, no osim toga njezin je dosje čist. Živi u opasnom djelu grada u kojem policija često patrolira. Ona i njezina obitelj nisu mogli platiti jamčevinu za njezino oslobođenje, u iznosu od 12 tisuća dolara, pa je u zatvoru boravila sve dok njena javna braniteljica nije pronašla žrtvu napada, muškarca koji je posvjedočio da je policija uhitila krivu osobu te da ona nije Teresa koju je on optužio.

Grad se mora nagoditi s Culpepper ili mu prijeti tužba, a policija istražuje čitav incident.

Nedužna Culpepper novinama je rekla kako se našla u situaciji za koju nije vidjela izlaz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara