Ana Knežević osumnjičena zbog prodaje lokala rođacima Miomira Žužula

Ana Knežević osumnjičena zbog prodaje lokala rođacima Miomira Žužula

ANA KNEŽEVIĆ, šefica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske osumnjičena je za malverzacije oko prodaje lokala u središtu Splita tvrtki rođaka Miomira Žužula. Državno odvjetništvo u Splitu je danas podnijelo istražni zahtjev zbog sumnje u zlouporabu ovlasti pri prodaji 620 četvornih metara objekta na bedemu u Priuli Sklad gradnji za manje od tisuću eura po kvadratu.

Znala je, piše u zahtjevu, da sindikalni savez kojemu je bila na čelu nije vlasnik nekretnine, kao i to da je Općinsko državno odvjetništvo zatražilo i dobilo uknjižbu prava vlasništva te da je u zemljišnim knjigama evidentirana zabrana otuđenja i opterećenja. Time je, tvrdi splitsko tužiteljstvo, pribavila nepripadajuću korist sindikatu.

"Odluka je donesena 2002. godine na našem predsjedništvu, da se 'bedem' da u najam na dvije godine Sklad gradnje, te da se sindikatu da zamjenski prostor, jer je to bio ugostiteljski objekt. Tada je napravljena procjena, koju je napravio sudski vještak", objašnjava Knežević upitana na koji je način izračunata cijena od samo 618.280,00 eura za 620 kvadrata centra Splita.

"Novac nije potrošen"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da nekretninu kupio sindikat još 1989. godine, i da je o tome postojala dokumentacija. Novac koji su dobili od Sklad gradnje braće Joze i Slavena Žužula, a koji im je uplaćen 2006. godine u dva navrata, nije potrošen i da se još uvijek može preinačiti kome će otići, dodaje.

Tužbu protiv Ane Knežević podnijela su krajem prošle godine četiri sindikata, između ostalih i HUS, zato što je prodaju nacionalne nekretnine obavila bez suglasnosti Grada Splita i Ministarstva kulture.

A.B.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara