Andabak i Farrow oslobođeni optužbi za krijumčarenje 660 kilograma heroina

Andabak i Farrow oslobođeni optužbi za krijumčarenje 660 kilograma heroina

SUDSKO vijeće Županijskog suda u Rijeci donijelo je oslobađajuću presudu na suđenju umirovljenom generalu HVO-a Ivanu Andabaku i britanskom državljaninu Paula Dexteru Farrowu.

Predsjednica Sudskog vijeća Đurđa Jovanić oslobađajuću presudu je obrazložila nedostatkom dokaza te proturječnim svjedočenjem Jure Vujice i Ante Gašpara.

Andabak i Farrow bili su optuženi za krijumčarenje 660 kilograma kokaina preko riječke luke krajem 1999. godine.

Suđenje je prvi put započelo u siječnju 2001. godine, a ponovno je započelo u veljači 2007. nakon što je Italija Hrvatskoj izručila Farrowa, koji je tamo služio zatvorsku kaznu zbog drugog slučaja trgovine drogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andabak je svojevremeno tvrdio kako se u aferi krijumčarenja 660 kilograma kokaina zaplijenjenog 1999. godine u riječkoj luci, našao zahvaljujući podmetanju britanskih tajnih službi koje su na taj način pokušale onemogućiti njegovo djelovanje u Hrvatskom revolucionarnom bratstvu, bliskom s ekstremističkom irskom organizacijom IRA-om.

Tvrdio je i da nema pojma tko je Paul Dexter Farrow, britanski državljanin čije je izručenje Hrvatska zatražila zbog sumnji da je trebao preuzeti kontejner u kojem je droga bila sakrivena, a koji je naručitelju trebao biti isporučen preko riječke luke.

Foto: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara