ANKETA Kujundžić kaže da je većina Hrvata zadovoljna zdravstvom. Jeste li?

ANKETA Kujundžić kaže da je većina Hrvata zadovoljna zdravstvom. Jeste li?
Screenshot Index

MINISTAR Kujundžić dao je izjavu za medije u Ministarstvu zdravstva kako bi javnost informirao o inspekcijskom nalazu oko smrti mladog Mattea Ružića. Rekao je kako je većina Hrvata zadovoljna zdravstvenim sustavom.

>> Kujundžić o smrti Mattea: Pacijenti umiru, to je realnost života. Nisam kriv

"Većina Hrvata je zadovoljna sustavom koji imamo. Naš sustav je uistinu na zavidnoj razini", tvrdi ministar Kujundžić.

 

 

"Rezultati u Hrvatskoj su slični kao u drugim zemljama. Neće svi biti spašeni. To je realnost ljudskog života i nestajanja s ovog svijeta", rekao je ministar zdravstva. 

"Inspekcijski nalaz je pokazao da je sve bilo po pravilima. U 17.07 sati došao je prvi poziv i tada djelatnica prepoznaje da je to najviša razina i aktivira se crveni sustav. Odmah se poziva tim T1, ali liječnik je u Vinogradskoj. Tada se aktivira prva linija u Zaprešiću. U roku od tri minute vozilo je bilo kod preminulog pacijenta", kazao je Kujundžić.

 

"Postoje bolesti gdje medicina ne može pomoći", rekao je Kujundžić. Ponovio je da se ne osjeća odgovornim za cijeli slučaj i da "nema političke odgovornosti". Dodao je i da "sustav u Hrvatskoj funkcionira odlično" te da "nitko na svijetu nema toliko liječnika kao mi".

Podsjetimo, u nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim hitne medicinske pomoći bez liječnika, a tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara