ANKETA Najviše građana za premijera želi Milanovića, slijedi Plenković pa Bandić

ANKETA Najviše građana za premijera želi Milanovića, slijedi Plenković pa Bandić

Screenshot: Dnevnik NOVE TV

ZA NOVOG premijera 27,8 posto građana želi Zorana Milanovića, pokazalo je istraživanje Dnevnika Nove TV provedeno na 600 ispitanika.

Slijedi ga Andrej Plenković koji uživa potporu od 20,4 posto birača. Na trećem je mjestu Milan Bandić s potporom od 13,5 posto birača koji ga žele kao premijera. A tehničkog premijera Oreškovića kao budućeg premijera želi ponovno vidjeti 12,7 posto birača. Božo Petrov ima potporu od 7,6 posto birača. 8,7 posto birača želi nekog drugog. Da nitko od njih ne treba biti premijer, misli 6,3 posto birača, a ne zna njih 2,9 posto.

Većina, odnosno 58 posto birača, misli da će novu Vladu sastaviti Zoran Milanović sa SDP-om i partnerima. Da bi to mogao biti Andrej Plenković s HDZ-om i partnerima, misli 29 posto birača.Da bi netko drugi uspio sastaviti Vladu, misli 1 posto ispitanika, a ne zna njih 12 posto.

Većina HDZ-ovih birača uvjereno da Plenković ima šansu


HDZ-ovi birači, njih 66 posto, misli da Plenković ima veću šansu. Da je ima Milanović, misli 19 posto HDZ-ovaca, a da je ima netko drugi,misli 2 posto, dok ne zna njih 13 posto.

SDP-ovi birači,njih 87 posto, misle da Milanović ima veću šansu. Da bi to uspjelo HDZ-ovu predsjedniku, misli njih 6 posto, dok nitko ne misli da bi netko drugi mogao sastaviti Vladu, osim Milanovića ili Plenkovića. 7 posto njih ne zna.

Mostovi birači, njih 66 posto, misle da Milanović ima veću šansu sastaviti Vladu, a da to može Andrej Plenković, misli 22 posto birača. Da bi to uspio netko drugi, misli 1 posto birača, a ne zna njih 11 posto.

Najviše građana ima pozitivan dojam o Oreškoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najviše punoljetnih građana Hrvatske ima pozitivan dojam o Tihomiru Oreškoviću, njih 59 posto. Negativan dojam ima njih 31 posto, dok 2 posto nije čulo za njega, a 8 posto ne zna što bi o njemu mislilo. O Andreju Plenkoviću pozitivan dojam ima 51 posto građana, negativan 17 posto građana, a za njega još uvijek nije čulo 20 posto građana, dok njih 12 posto nije izgradilo mišljenje.Iza njega je Milan Bandić, o kojemu 51 posto građana ima pozitivan dojam, a 44 posto negativan. On je političar za kojeg su svi čuli u Hrvatskoj,a ne zna što bi o njemu mislilo njih 5 posto. Božo Petrov među 48 posto građana uživa pozitivan dojam, negativan dojam ostavlja na 43 posto građana, a 3 posto za njega nije čulo, dok ne zna kakav dojam o njemu ima 6 posto njih.

O Zoranu Milanoviću pozitivan dojam ima 45 posto ispitanika, a negativan 52 posto. I on je političar kojega svi u Hrvatskoj znaju, a samo 3 posto ne može odlučiti kakav dojam na njih ostavlja.

Među HDZ-ovim biračima najviše njih ima pozitivan dojam o Tihomiru Oreškoviću, njih 69 posto, slijedi Andrej Plenković sa 67 posto, a zatim Milan Bandić sa 63 posto. Božo Petrov ostavlja pozitivan dojam na 44 posto birača HDZ-a, a 9 posto HDZ-ovih birača pozitivnim ocjenjuje Zorana Milanovića.
 
Zoran Milanović zato među svojim biračima uživa veliku potporu. O njemu pozitivan dojam ima 86 posto birača te koalicije. Zanimljivo, 52 posto birača ima pozitivan dojam o Andreju Plenkoviću i Tihomiru Oreškoviću. O Boži Petrovu pozitivan dojam ima 46 posto birača SDP-ove koalicije, a o Milanu Bandiću pozitivan dojam ima njih 44 posto.

Božo Petrov i Tihomir Orešković imaju pozitivan dojam kod jednakog broja Mostovih birača, njih 67 posto. Andreja Plenkovića pozitivnim ocjenjuje 54 posto birača te opcije, a Milanović ima 46 posto birača Mosta koji o njemu imaju pozitivan dojam. Milan Bandić među Mostovim biračima ima njih 42 posto koji o njemu imaju pozitivan dojam. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara