"Antikristu" zabranjen ulazak u Gvatemalu

JOSE LUIS DE JESUS MIRANDA, koji je do nedavno tvrdio da je novi Isus, a koji se od siječnja ove godine naziva "Antikristom", i kojeg slijedi oko dva milijuna ljudi, morao je otkazati planirani posjet Gvatemali nakon što ga je parlament te zemlje proglasio sigurnosnom prijetnjom.

Antikrist, koji je 1986. osnovao svoju Međunarodnu crkvu rasta u milosti, ima oko 2 milijuna sljedbenika, uglavnom u oko 35 zemalja Latinskoj Americi, dok je aktivan i Miamiju, i koji ima 287 radio programa, kao i vlastitu TV mrežu na španjolskom jeziku, donedavno se nazivao nečime što bi se moglo nazvati hibridnim Isusom. Naime, tvrdio je da ga je Isus posjetio i stopio se s njime.

Nakon toga je slijedilo naučavanje o tome kako ne postoji pakao i grijeh i sve žešći okršaji s Katoličkom crkvom, najjačom religijskom institucijom u Latinskoj Americi, koju je, osim prozivanja svih svećenika za pedofiliju, posebno naljutio time što tvrdi kako je štovanje Isusa iz Nazareta idolopoklonstvo, jer je novi i poboljšani Isus sada među nama.

Jesus the Man u siječnju ove godine postaje Antikrist, budući da naučava da on i njegovi sljedbenici imaju veći autoritet od Isusa iz Nazareta. U tu svrhu si je De Jesus Miranda na ruku istetovirao znak 666. De Jesus Miranda je time na glavu postavio naučavanje Apostola Ivana, koji je u Otkrivenju, završnoj knjizi Biblije, napisao kako će na Zemlju doći Antikrist kojeg će poraziti Isus kad se drugi put pojavi.

Gvatemalanski parlament ga je proglasio teroristom i dao naputak imigracijskim radnicima da ga ne puštaju u zemlju, ali Antikrist je najavljivao pojavljivanje u državi, gdje su se već okupile tisuće ljudi koji su ga htjeli slušati, jer njegova crkva poštuje zakone. 

Zanimljiv je put raznih inkarnacija koje si Antikrist odabire. Prvo se deklarirao kao inkarnacija apostola Pavla, pa je prešao na Isusa, a sad na Antikrista. Bit će zanimljivo vidjeti što će sljedeće odabrati.

J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara