Velik porast antisemitizma u SAD-u: "Trumpove poruke ohrabrile su najgore segmente društva"

Velik porast antisemitizma u SAD-u: "Trumpove poruke ohrabrile su najgore segmente društva"
Screenshot: YouTube
 
BROJ antisemitskih incidenata u SAD-u porastao je za 57 posto u odnosu na 2016., prema podacima Antidifamacijske lige (ADL), a za to povećanje čelnik organizacije djelomično okrivljuje predsjednika Donalda Trumpa.
 
Čelnik ADL-a Jonathan Greenblatt rekao je da Trump snosi dio odgovornosti za povećanje broja incidenata jer nije osudio događaje poput rasističkog skupa u Charlottesvilleu u Virginiji prošlog ljeta.
 
"Njegova retorika ohrabrila je najgore segmente društva"
 
"Neke od njegovih poruka na Twitteru i retorika ohrabrili su najgore segmente društva, antisemite i fanatike", rekao je Greenblatt u telefonskom intervjuu.
 
"Predsjednikovi komentari na skupu o tome da postoje dobri ljudi na objema stranama bili su najniža razina pod njegovim vodstvom i za vrijeme njegova predsjedničkog mandata", kazao je Greenblatt.
 
Na konferenciji za novinare u veljači 2017. Trump je za sebe ustvrdio da je najmanje antisemitska osoba koju ste sreli u cijelom svom životu, dodajući da je i najmanje rasistička osoba. Često napominje kako su mu kći i unuci Židovi, kao i njegovi zaposlenici. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara