Antunović: Podržavam Jurčića i želim srušiti za nas neprihvatljivu HDZ-ovu vlast

ZAMJENICA predsjednika SDP-a Željka Antunović opovrgnula je danas napise u medijima kako je protiv Ljube Jurčića kazavši kako ga osobno podupire te da će ga poduprijeti i ako stranka odluči da on bude član Vlade.

Antunović je dodala i kako je za SDP trenutno najvažnija maksimalna mobilizacija i aktiviranje za izbore, te da ona želi dovesti SDP do pobjede na izborima i srušiti za SDP neprihvatljivu vlast HDZ-a.

Okupljene je zanimalo i kada će SDP istaknuti svog kandidata za premijera, Antunović je odgovorila da će SDP izaći s drukčijim scenarijem ako i kada dođe do eventualnih promjena unutar stranke.

"Sveobuhvatno, solidarno i svima dostupno zdravstvo"

SDP je na današnjoj press konferenciji predstavio zdravstvenu strategiju stranke čiji je autor prof. dr. sc. Rajko Ostojić, a čiji je cilj  "sveobuhvatno, solidarno i svima dostupno zdravstvo", kako su rekli Antunović i Ostojić.

"Prebacivanje financiranja zdravstvenih usluga s države na građane, i to bolesne građane, za nas je neprihvatljivo" - rekao je Ostojić.

"Ukinut ćemo administrativnu pristojbu, proširiti osnovnu listu lijekova i paket osnovnih zdravstvenih usluga te se takvom promjenom financiranja i organizacije primarne zdravstvene zaštite vratiti hvaljenom Štamparevom konceptu javnog zdravstva" - dodao je.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara